U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » World Financial Center New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

World Financial Center New York

Brookfield Place is eigenlijk de eerste naam die deze plaats kreeg, nu komt het meer en meer voor dat zowel de inwoners van New York en de toeristen die de stad bezoeken het hebben over het World Financial Center. In dit gebouw hebben verschillende grote banken en bedrijven een kantoor. Een aantal van deze bedrijven zijn American Express, Brookfield Asset Management Group en nog een aantal andere.

De ontwerpplannen werden gemaakt door César Pelli, hij besliste gebruik te maken van de ondergrond van de World Trade Center om de grond voor het World Financial Center te verhogen. Toen de aarde werd afgeschept was er nog helemaal geen sprake van het World Trade Center.

Toen er in 2001 aanslagen waren op het World Trade Center kreeg het World Financial Center het hard te verduren. Maar in tegenstelling tot het World Trade Center, kon het hersteld worden en op hetzelfde moment kreeg het World Financial Center een grondige renovatie, hierbij kreeg het deel waar de Winter Garden ligt een extra bescherming door middel van een stalen frame dat werd aangebracht op de muren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'World Financial Center New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York