U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Woolworth Building New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Woolworth Building New York

Het Woolworth Building ligt in het midden van Manhattan en is één van de hoogste gebouwen die zich in New York bevinden. Het gebouw werd voor de Eerste Wereldoorlog ontworpen door de architect Cass Gilbert, de plannen rond het gebouw ontstonden in 1910 waarna er vervolgens een architect werd ingeschakeld om de plannen van het gebouw uit te tekenen.

In de jaren 60 werd het Woolworth Building erkend als een Nationaal Historisch gebouw, hierdoor kreeg het nog meer bezoek van toeristen die het gebouw kwamen bezichtigen. Zelfs tot op de dag van vandaag behoort het gebouw tot de hoogste gebouwen die in New York City staan. Het is zelfs zo dat het tot de hoogste gebouwen behoort van de Verenigde Staten.

Tegenwoordig zijn er verschillende verdiepingen van het Woolworth Building in gebruik door een aantal  Fordham University scholen die er tijdens de week lessen geven voor hun studenten, verder is er ook een departement van de York University School of Continuing and Professional Studies in ondergebracht. Tot in 2001 stond het Woolworth Building vaak met het World Trade Center op de foto, jammer genoeg werden de twee gebouwen van de World Trade Center vernietigd in 2001.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Woolworth Building New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York