U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Washington DC » Witte Huis Washington DC
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Witte Huis Washington DC

The White House of het Witte Huis is wellicht de bekendste bezienswaardigheid van de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is sinds jaar en dag de statige en imposante ambtswoning van de Amerikaanse president.

Het Witte Huis werd gebouwd in 1790 in opdracht van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Het was de Ierse architect James Hoban die het gebouw ontwierp nadat hij de ontwerpwedstrijd had gewonnen die aan de nieuwe presidentiële ambtswoning verbonden was.

Hoban haalde het idee voor het ontwerp in zijn thuisland. Hij liet zich inspireren door het Leinster House in Dublin, waar vandaag het Ierse parlement in zetelt. Het werd een grotere versie van dat paleis, waar Hoban een paar nieuwe elementen instak. De bouw van het Witte Huis duurde acht jaar en had een prijskaartje van meer dan twee miljoen dollar.

Aan de naam White House zit ook een verhaal vast. Volgens een legende zou het gebouw in 1812 wit geverfd zijn, nadat de Engelsen bij een inval de stad Washington DC in brand hadden gestoken. De verf moest dienen om de brandplekken te verbergen, daarna zou het Witte Huis zijn naam gekregen hebben. Sinds 1901 is de naam ook officieel, daarvoor was het nog Executive Mansion. Men gebruikt de term Witte Huis ook vaak om te verwijzen naar beslissingen van de president of zijn regering.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Witte Huis Washington DC'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden