U bent hier: Bezienswaardigheden » Rusland » Sint-Petersburg » Winterpaleis Sint-Petersburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Winterpaleis Sint-Petersburg

Het Winterpaleis aan de oever van de Neva-rivier is zonder twijfel de belangrijkste attractie van Sint-Petersburg. Het complex is een van de meest imposante bouwwerken van Europa en het is de thuis van het grootste kunstmuseum ter wereld, de Hermitage.

Het Winterpaleis werd gebouwd in de achttiende eeuw. Tsarina Elisabeth I gaf de opdracht. Het ontwerp kwam van de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli, die ook andere bekende gebouwen in de stad heeft ontworpen. Het Winterpaleis moest voor de tsarina een complex worden dat veel mooier was dan om het even welk paleis in Europa. Tot de Russische Revolutie van 1917 was het paleis de winterresidentie voor de keizerlijke familie. Het was ook de plaats waar belangrijke feesten en rituelen voor de tsaar en zijn familie plaatsvonden.

Na het einde van het tsaristische Rusland kreeg het Winterpaleis een functie als museum. Heel wat kunstwerken waren al in het paleis aanwezig door de tsaren. De collectie werd steeds meer uitgebreid en vandaag telt de Hermitage meer dan 3 miljoen kunstvoorwerpen, waaronder ook werken van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. Er zijn ook uitgebreide collecties met kunst uit alle periodes en plaatsen van de wereld.

Het paviljoen van de Wintertuin is ook meer dan de moeite waard. Daar bevindt zich de befaamde Pauwenklok van James Coxe.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Winterpaleis Sint-Petersburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sint-Petersburg » Meer bezienswaardigheden in Sint-Petersburg » Alles over Sint-Petersburg