U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Chicago » Willis Tower Chicago
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Willis Tower Chicago

De Willis Tower (vroeger werd de toren de Sears Tower genoemd) is een 442.14m hoge wolkenkrabber in Chicago. Als je de antenne meerekent is de Willis Tower zelfs 527m hoog. Voor 1998 was deze toren de hoogste ter wereld, maar daar brachten de Petronas Towers is Maleisië verandering in.

De toren werd ontworpen door architect Bruce Graham en ingenieur Fuzlur Khan. Zijn vorige naam (Sears Tower) had het gebouw ontleend aan het postorderbedrijf Sears, Roebuck and Company. Dat bedrijf heeft ondertussen de toren verlaten en in 2009 nam een Britse verzekeringsmakelaar Willis Group Holdings er zijn intrek in. Hoewel Sears al sinds 2003 zijn naamslicentie kwijt is, heeft de toren nog door zijn naamsbekendheid tot 2009 zo geheten.

De Willis Tower bestaat uit 9 verschillende torens die per drie tegen elkaar staan. Geleidelijk aan vloeien de 9 torens door in één punt, dit geeft het gebouw een uniek uiterlijk.

Het loont zeker eens de moeite om naar de bovenste verdieping te gaan, als je geen hoogtevrees hebt tenminste. Met één van de 104 liften kan je enorm snel naar de bovenverdieping gaan, de liften gaan met een snelheid van maar liefst 9.15 meter per seconde!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Willis Tower Chicago'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Chicago » Meer bezienswaardigheden in Chicago » Alles over Chicago