U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Willet-Holthuysen Museum Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Willet-Holthuysen Museum Amsterdam

Bij het horen van een museum denkt u direct aan tentoonstellingen of andere zaken bezichtigen, bij het Willet-Holthuysen museum kan u helemaal iets anders verwachten. Het is dan ook een uniek concept in het museumlandschap, want bij het bezoeken van dit museum maakt u kennis met het uitgaansleven van tijdens de 19de eeuw. Het museum is het hele jaar door open en terug te vinden op Herengracht 605.

Door de uitgebreide collectie van kunstvoorwerpen van de Willets wordt u terug gebracht naar de 19de eeuw. Bij het huis hoort er ook een gezellige stadstuin die verbonden is met het museum die ingericht is in Franse stijl. In het Willet-Holthuysen museum bevindt er zich een adembenemende balzaal, waar u zich even in een andere tijd waant.

Voor dat het echtpaar Willet-Holthuysen in het huis woonde, was het de woonplaats van andere welgestelde families. Maar het Willet-Holthuysen echtpaar is het laatste gezin dat er woonde. Nadat Louisa kwam te overleden kwam het huis en de kunstcollectie van haar man in het bezit van het toenmalige Amsterdam. In die tijd was Amsterdam zelfs nog geen stad, maar een gemeente. De laatste wens van het Willet-Holthuysen echtpaar was hun huis openbaar te maken voor iedereen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Willet-Holthuysen Museum Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam