U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Westerkerk Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Westerkerk Amsterdam

De Westerkerk is een van de belangrijkste protestantse kerken van Nederland en een van de blikvangers in het stadsbeeld van Amsterdam. De Westerkerk is gelegen aan de gelijknamige Westermarkt, aan de Prinsengracht en de Keizersgracht.

De kerk werd gebouwd in de zeventiende eeuw. Het bouwwerk is volledig renaissance. Het ontwerp kwam van de Nederlander Hendrick de Keyser, die ook tal van andere bouwwerken in de stad ontwierp, zoals de Zuiderkerk, de Munttoren en het Oost-Indisch Huis. De kerk is 58 meter lang en 29 meter breed. De kerk is vooral bekend om zijn toren, daarom spreekt men ook meestal van de Westertoren als het om de kerk gaat. De toren is 87 meter hoog en heeft een typische torenspits met de vorm van een keizerlijke kroon.

De Westerkerk heeft ook een fraai orgel, het is een van de jongste orgels van Nederland. Pas in 1992 stond het huidige orgel er. Het werd gebouwd door het bedrijf Flentrop. Voorts heeft de kerk ook geen onbesproken vaderlandse geschiedenis. Het was in de Westerkerk dat de huidige Nederlandse koningin Beatrix in 1996 trouwde met Claus von Amsberg. De Westerkerk is ook de laatste rustplaats van de beroemde Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn, vooral bekend van het schilderij De Nachtwacht, dat zich ook in Amsterdam bevindt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Westerkerk Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam