U bent hier: Bezienswaardigheden » Tsjechie » Praag » Wenceslausplein Praag
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Wenceslausplein Praag

Het Wenceslausplein bevindt zich in de Tsjechische hoofdstad, Praag. Het plein is centraal gelegen in de stad Praag en draagt sinds 1848 de naam van de heilige Wenceslaus.

Het plein is ruim 750 meter lang en werd vroeger gebruikt als paardenmarkt. Het is één van de grootste pleinen in Europa en is eerder een boulevard. In 1989 werd op het Wenceslausplein de fluwelen revolutie gehouden die zorgde voor het einde van het communistische tijdperk.

Aan het Wenceslausplein bevindt zich het Nationaal Museum en de Maria Sneeuwkerk. Op het plein kan je ook een beeld zien van de heilige Wenceslaus op een paard. Op het Wenceslausplein heeft een student, Jan Palach, zich in 1969 in brand gestoken. Hij wou protesteren tegen het gebrek aan democratie en streed dus tegen het communisme. Na deze daad werd er vliegensvlug ingegrepen door de politie. Wanneer mensen volgelingen waren van Palach, werden ze voor korte tijd opgesloten in de gevangenis. Op het plein vind je een plaquette ter herdenking van deze student.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Wenceslausplein Praag'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Praag » Meer bezienswaardigheden in Praag » Alles over Praag