U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Coo » Watervallen van Coo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Watervallen van Coo

De watervallen van Coo, sommige mensen denken dat deze watervallen de hoogste zijn in België. Dit is niet waar, de hoogste watervallen van België bevinden zich in de groene vallei van Warche, de waterval van Reinhardstein is meer dan 60 meter hoog terwijl de watervallen van Coo ergens tussen de 13 a 15 meter hoog zijn. Dit wil daarom nog niet zeggen dat u bij het zien van de watervallen van Coo geen prachtig uitzicht kunt hebben.
Van deze waterval werd er al gesproken in geschriften die afstammen van voor de 15de eeuw, toen was de waterval iets kleiner dan tegenwoordig. De watervallen van Coo werden pas groter gemaakt in de loop van de 17de eeuw en dit in opdracht van de Prins-abt van Stavelot. De grotere waterval in Stavelot werd toen aangelegd door de monniken die in de buurt van Stavelot hun abdij hadden.
Men denkt dat de waterval toen groter werd gemaakt omdat er in die tijd van heel wat overstromingen wordt gesproken in geschriften. Door het aanleggen van een grotere waterval kon men op deze manier de overstromingen voorkomen.

De Watervallen van Coo maakt deel uit van een groter geheel binnen de “Plopsa” groep zoals Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Hasselt en Plopsa Coo Stavelot.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Watervallen van Coo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden