U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Ouwekerk » Watersnoodmuseum Ouwekerk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Watersnoodmuseum Ouwekerk

In Nederland was er grote waternood, ter aandenken van deze tragische gebeurtenis werd er in 1993 een werkgroep opgericht, enkele jaren later vormde deze groep een museum waar de bezoekers verhaal van de bevolking kan beleven en even kan stil staan bij deze dramatische gebeurtenis. Het museum wordt tegenwoordig in stand gehouden door vrijwilliger van in de omgeving en mensen die deel uit maken van de werkgroep die in 1993 werd gestart door Ria Geluk.

In 2001 werd het museum van in 1993 verder uitgebreid, zodat het publiek nog meer zou kunnen ervaren van hoe het leven van de mensen van toen moet geweest zijn. Hoe zwaar het was voor de plaatselijke bevolking om hun leven terug op te bouwen en het leed te verwerken dat was veroorzaakt door de waternood jaren terug.

Jaarlijks ontvangt het museum van de waternood meer dan 25 000 mensen, indien u het museum ook wilt bezoeken houdt u er best rekening mee dat het open is van april tot november. In de collectie van het museum kunnen de bezoekers beelden van toen bekijken die aangevuld zijn met uitgebreid fotomappen uit die tijd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Watersnoodmuseum Ouwekerk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden