U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Waterloopleinmarkt Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Waterloopleinmarkt Amsterdam

Amsterdam telt vele musea en andere leuke attracties, maar een bezienswaardigheid die zeker en vast niet vergeten mag worden is de Waterlooppleinmarkt. Hier vind al sinds het einde van de negentiende eeuw de Waterloopleinmarkt plaats, het is een vlooienmarkt die te bezoeken is elke dag van de week, behalve op zondag.

Het Waterlooplein bestaat nog maar sinds de negentiende eeuw, daarvoor kreeg de plaats de naam Vlooyenburg of Vloonburg. Maar op 16 december 1883 kreeg het de naam Waterlooplein, officieel werd er hier geen reden voorgegeven. Maar het was rond die tijd dat Napoleon de slag van Waterloo verloor, het is daarom mogelijk dat ze in die tijd de mensen die deelnamen aan de slag van Waterloo een eerbetoon wilden geven.

Het land waar nu het Waterlooplein ligt lag vroeger buiten het ommuurde centrum van Amsterdam, op de noordelijke oeverkant. Nu kan men er gezellig rond kuieren tussen de vele kraampjes die er dagelijks te vinden zijn, meestal van 9uur in de morgen tot een uur of 6 in de avond. Het Waterlooplein is niet enkel een aanrader om te zoeken naar een nieuw meubelstuk maar ook om eens gezellig rond te gaan lopen en te genieten van de kraampjes.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Waterloopleinmarkt Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam