U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Washington Square Park New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Washington Square Park New York

Het Washington Square park is net zoals de meeste parken in New York in handen van de stad, dit park mag zich echter tot de grotere parken rekenen van de stad. Het is maar liefst 40 000 m2 en ligt niet ver van Greenwich Village waar er meestal heel wat bedrijvigheid is door mensen die één van de culturele events bezoeken. Doordat het een publiek park is, mag iedereen er gezellig picknicken of eventjes tot rust komen ver weg van alle drukte in de stad.

In het park is er een grote fontein die tijdens de zomermaanden vaak voor verfrissing kan zorgen als u er in de buurt van gaat zitten. Als u in New York plant te verblijven in het voorjaar of in het najaar, dan zal u er zeker en vast geregeld studenten zien zitten. Dit komt doordat de meeste gebouwen rond het Washington Square park eigendom zijn van de New York University.

In het voorjaar zal u vele bloemen zien bloeien in het Washington Square park, verder kan u de Washington Arch gaan bezichtigen die in het begin van het park staat. Deze werd ontworpen door Stanford White en werd gemaakt ter ere van de eerste president van de VS.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Washington Square Park New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York