U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Wall Street New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Wall Street New York

De meeste mensen kennen wel die fameuze straat waar één van de grootste beurzen ter wereld is gevestigd, wat vele mensen niet weten is dat Wall Street een rijke geschiedenis heeft. In tegenstelling tot wat u zou denken gaat de naam van de straat een heel stuk terug in de tijd. Toen het gebied waar het huidige New York nu ligt nog in handen was van de Nederlanders, was er op de plaats waar nu Wall Street ligt een grote wal gebouwd.

Die wal moest er voor zorgen dat de vijanden wegbleven, in die tijd moesten de Nederlanders dit gebied beschermen tegen de Engelsen, de Fransen en de Indianen die eigenlijk de oorspronkelijke bewoners zijn van het gebied. Voordat de straat de naam Wall Street kreeg, werd deze het Cingle genoemd. Ter hoogte van Wall Street nummer 1 kan u de hele geschiedenis te weten komen.

Maar net zoals alle andere verhalen uit de geschiedenis, is er natuurlijk ook nog een tweede verklaring voor de naam. Sommige mensen denken dat de Wall Street iets te maken heeft met Wallonië. Zij baseren zich op het feit dat er Waalse families woonden in de eerste kolonie in dit gebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Wall Street New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York