U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Waver » Walibi Waver
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Walibi Waver

Walibi Belgium is een pretpark in het Waalse Waver, op een boogscheut afstand van Brussel. De naam van het pretpark is afgeleid van de drie gemeenten die er in de buurt van liggen. Waver, Limal en Bierges. Het is ook een verwijzing naar de wallabie, een kangoeroesoort. De mascotte van het pretpark is dan ook een oranje wallabie.

Het pretpark heeft een oppervlakte van meer dan 55 hectare en telt meer dan vijftig attracties. Walibi is vooral bekend door zijn vele spectaculaire achtbanen. Er staan er maar liefst vijf verspreid over het park, en het zijn niet van de minste. Vooral de Weerwolf, een gigantische houten achtbaan, is een belevenis. Ook de Vampire en de Cobra zijn een garantie op een spannende rit.

Bij Walibi hoort ook een suptropisch zwemparadijs, Aqualibi. Tot enkele jaren geleden maakte het zwembad deel uit van het concern en konden de pretparkbezoekers er gratis in. Nu is Aqualibi onafhankelijk geworden en moet men dus extra betalen. Desalniettemin loont het zeker de moeite voor wie houdt van waterpret. Enkele stevige hydrotubes zoals de Boa en de Boa Black, het wildwaterparcours Rapido en het sterkste golfslagbad van België zijn aanraders.

Zoals de meeste pretparken heeft ook Walibi enkele rustigere attracties zoals het reuzenrad, 4D-cinema en verschillende shows. Er is ook een aanbod aan attracties voor jongere kinderen.

1 reactie op “Walibi Waver”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Spijtig dat Aqualibi nu gescheiden is van het pretpark. Als je de 2 wilt bezoeken op 1 dag wordt het nu wel erg duur. Ik ga dan liever eens naar een tropisch vakantiepark zoals Center Parcs of Sunparks.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Walibi Waver'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden