U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Texel » Vuurtoren Texel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vuurtoren Texel

Denken aan de zee met een vuurtoren op het strand brengt iedereen tot rust, dit stukje droom kan iedereen ervaren in de Cocksdorp, dat in het noordelijke deel ligt van Texel. De vuurtoren in Cocksdorp valt al van ver op en is makkelijk terug te vinden door zijn opvallende rode kleur. Vroeger was het zo dat enkel de torenwachters toegang hadden tot de vuurtoren om deze te onderhouden en te voorzien van licht.

Gelukkig is dit sinds 2003 helemaal veranderd en is de toren niet meer in gebruik van de torenwachters die het scheepsverkeer in goeie banen moeten leiden. Daardoor kan iedereen die dit wil de trappen op gaan en genieten van een spectaculair uitzicht van de kust en de nabije omgeving. De vuurtoren van De Cocksdorp is ongeveer 45 meter hoog wat garantie biedt voor adembenemende uitzichten.

De vuurtoren werd gebouwd in 1863 – 1864, 100 jaar later in 1964 werd de toren grondig gerenoveerd waarbij het doel was om zoveel mogelijk de toren in zijn oorspronkelijke staat te behouden. Tegenwoordig kan iedereen meer te weten komen van de geschiedenis van de vuurtoren bij het bezoeken van toren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vuurtoren Texel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Texel » Meer bezienswaardigheden in Texel » Alles over Texel