U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Ameland » Vuurtoren Ameland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vuurtoren Ameland

Vuurtoren Bornrif: Gelegen op een eiland valt de Vuurtoren Ameland op met zijn gigantische verschijning op het eiland. De vuurtoren is ook wel gekend onder de naam de vuurtoren van Borbrif, hij telt maar liefst 15 verdiepingen en werd in 1880 gebouwd op verzoek van de toenmalige koning van het land, Koning Willem III. Van op de toren die 55 meter hoog is, is er een mooie uitzicht over Ameland.

Voor 2005 was het voor het grote publiek niet mogelijk de toren te bezoeken, maar sinds 2005 heeft de vuurtoren van Ameland geen vuurtorenwachter meer. De toren werd dan toegankelijk gemaakt voor het grote publiek, aangezien de kustwacht er geen gebruik meer van maakt.

Helemaal tot boven gaan is een uitdaging op zich, de vuurtoren heeft 236 treden per verdieping zijn er ingerichte exposities die voor het publiek de verhalen van de vroegere vuurtorenwachters vertellen. Boven in de vurentoren van Ameland is de werkruimte van de vuurtorenwachter in oorspronkelijke staat gelaten om als voorbeeld te tonen aan de bezoekers van de toren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vuurtoren Ameland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden