U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Strohn » Vulkaanmuseum Strohn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vulkaanmuseum Strohn

In de streek van de Eifel zijn er veel meren en kraters, maar hoe zijn deze nu precies ontstaan? In het vulkaanmuseum in Strohn leert u er alles over, het museum probeert u op een interactieve manier kennis te laten maken met de Eifelstreek. Het museum is één van de musea in de Eifelstreek die u meer bijleren over vulkanisme.

Het deel van Duitsland waar Strohn is gelegen, was vroeger vulkanisch actief waardoor er niet echt veel mensen leefden. Daar kwam al gauw verandering in toen het gebied minder actief werd.

In het vulkaanmuseum van Strohn komt u onder meer te weten dat de Eifelstreek een hele tijd geleden ontstaan is. Men denkt dat de laatste vulkaanuitbarsting in deze streken dateert van 10 000 jaar geleden, wat eigenlijk niets is in vergelijking met de periode dat het gebied ontstaan is. De Eifel zou meer dan 400 miljoen jaar geleden ontstaan zijn, nadat er in het gebied vulkanen actief werden. In het museum komt u naast dit weetje nog veel meer te weten rond het ontstaan van de streek en vulkanisme in het algemeen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vulkaanmuseum Strohn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden