U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Vondelpark Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vondelpark Amsterdam

Heel wat steden hebben mooie parken, maar Amsterdam heeft een heel mooi stadspark met jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers. Het stadspark heeft zijn naam te danken aan een bekende dichter en toneelschrijver, Joost van den Vondel. Ter ere van hem staat er een standbeeld in het park.

Joost van den Vondel was oorspronkelijk uit Duitsland, maar kwam in maart 1597 met zijn gezin naar Amsterdam wonen. Hier startte zijn vader een zaak in zijde en kousen, die Joost voortzette toen zijn vader stierf. Ze moesten zowel uit Antwerpen als uit Keulen verhuizen omwille van problemen met hun geloof. Het park bestaat sinds 1864 en is van toen al een verzamelplaats om mensen te ontmoeten. Tegenwoordig zijn er regelmatig concerten, optredens en andere mogelijkheden tot sport of ontspanning. In 2014 bestaat het Vondelpark 150 jaar. Sinds 1864 is het Vondelpark het groene hart van Amsterdam. Het Vondelpark is het meest bezochte park van Nederland en dit dankzij de vele mogelijkheden tot ontspanning.

Doordat het Vondelpark centraal gelegen is in Amsterdam is het makkelijk toegankelijk voor iedereen, het ligt in de buurt van het Rijksmuseum, het Leidseplein en het Stedelijke Museum. Om deze reden is het dan ook de place to be om even uit te blazen na een drukke dag vol musea bezocht te hebben.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vondelpark Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam