U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Beringen » Vlaams Mijnmuseum Beringen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vlaams Mijnmuseum Beringen

Het Vlaams Mijnmuseum houdt de herinnering levend van vele mijnwerkers die er vele jaren hebben gewerkt of die er jammer genoeg gestorven zijn. Vroeger was het beroep van mijnwerker een gevaarlijk beroep, soms kwam het voor dat een mijn kwam in te storten waardoor er mensen vast kwamen te zitten in de mijn. In het Vlaams mijnmuseum leert u er meer over en ervaart u zelf hoe het moet zijn geweest om te werken in een ondergrondse ruimte zonder daglicht en veel zuurstof.

Het museum is ontstaan nadat een vroegere werknemer van de mijn op de idee kwam een museum te openen, dit idee werd gerealiseerd in 1985. Nadat het Vlaams Mijnmuseum plechtig was geopend kon het grote publiek een rondleiding krijgen doorheen de oude gebouwen van toen de mijn nog actief gebruikt werd.

In mei 2012 besloot het Vlaams Mijnmuseum zijn rondleiding te vernieuwen en werd niet enkel de presentatie vernieuwd maar kregen de zalen van het museum ook een modernisering. Naast de rondleiding in het museum vinden er geregeld ook nog andere activiteiten plaats om de herinnering van de mijn in stand te blijven houden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vlaams Mijnmuseum Beringen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden