U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Vlaaikensgang Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vlaaikensgang Antwerpen

De Vlaaikensgang is bij de meeste mensen niet echt goed gekend, mensen die van Antwerpen zijn weten dat dit een mooi stukje geschiedenis is van de stad. Als u doorheen deze gang wandelt denkt u heel even in 1591 te zijn, want de gang levert een pittoresk zicht op. Het steegje bestaat uit elf achterhuizen die ondanks het feit dat ze gerestaureerd werden er nog steeds ongeveer hetzelfde uitzien zoals in het begin dat ze waren gebouwd.

Voordat de Vlaaikensgang er was, woonde er familie van Niklaas Rockox. De familie Rockox was een vooraanstaande familie in Antwerpen, de vroegere burgemeester van de stad, Niklaas Rockox was goed bevriend met Rubens.

Begin de jaren 60 wou men dit steegje volledig weg hebben om er een parking te kunnen aanleggen. Dit voorstel had veel tegenkanting en kon niet uitgevoerd worden, de stad Antwerpen besliste daarom om de Vlaaikensgang terug op te knappen en dit historische steegje te laten zoals het is. Terwijl u door de binnenplaats loopt krijgt u mooie witte huisjes te zien, die stuk voor stuk elk hun eigen geschiedenis hebben.

2 reacties op “Vlaaikensgang Antwerpen”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

tess zei:

heeel mooi
xx tess

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Chris Dhooghe zei:

Elke keer ik in Antwerpen kom loop ik door de Vlaaikensgang.
Je proeft en ruikt het verleden. Gelukkig bestaat dit stukje historie nog, maar het is spijtig dat er weinig respect is. Sommigen laten er hun smurrie achter. Meer respect voor het verleden zou hier op zijn plaats zijn.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vlaaikensgang Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen