U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Villeneuve lez Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Villeneuve lez Avignon

Villeneuve lez Avignon

Villeneuve lez Avignon zal u misschien bekend in de oren klinken, voor andere mensen dan terug weer niet. Het is een gezellig stukje van de stad Avignon dat deel uitmaakt van het oudere gedeelte van de stad. Dit deel van de stad is volgens geschriften één van de oudste delen van de stad, sommige gebouwen dateren immers nog van ergens tijdens de 14de eeuw.

Villeneuve lez Avignon

© commons.wikimedia.org

Als u dit deel van de stad bezoekt, dan zal u zich even in een andere wereld wanen door de vele gebouwen die stuk voor stuk allemaal behoren tot het architecturaal erfgoed. Het is in dit stuk van Avignon dat de vroegere residentie van de kardinalen is gevestigd.

Dit verklaart ook de vroegere belangrijkheid van de stad, het pauselijk hof veranderde immers van locatie gedurende de 14de eeuw en kreeg als nieuwe locatie Villeneuve lez Avignon. Deze plaats ligt eigenlijk aan de overkant van de rivier en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en met de wagen. De pausen hadden hier hun rustig oord waar ze even konden ontsnappen aan de drukte die in de stad heerste.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Villeneuve lez Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon