U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Villa Borghese Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Villa Borghese Rome

Villa Borghese is een openbaar park in Rome ten Noorden van de Spaanse trappen. Het bestaat onder andere uit vele aangelegde tuinen, musea, villa’s en standbeelden. In de 17e eeuw was het nog een privaat park. Het park biedt een zekere rust, weg van de drukte van Rome.

Oorspronkelijk was Villa Borghese in de 16e eeuw een wijngaard. Kardinaal Scipione Borghese had het idee om van deze wijngaard een park te maken in 1605. Het werd het eerste park in Rome met geologische vormen door toedoen van de landschapsarchitect Domenico Savino. Er werd ook een villa gebouwd in het park. Vele jaren later nam het park meer normalere vormen aan in plaats van de geologische vormen. Er werd een kunstmatig meer aangelegd in het midden van het park en een tempel, gewijd aan de god van de geneeskunde, gebouwd op een eiland in dit meer.

Het park werd openbaar gemaakt in 1903 doordat het in bezit kwam van de stad Rome. Het park is 80 hectare groot.

Villa Borghese wordt vaak ook het ‘museumpark’ genoemd omwille van de vele musea die er terug te vinden zijn. Het bekendste museum is het Museo e Galleria Borghese in de villa Borghese. Dit museum bevat heel wat sculpturen en schilderijen van verschillende meesters, zoals de architect en beeldhouwer Bernini.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Villa Borghese Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome