U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Porto » Vila Nova de Gaia Porto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vila Nova de Gaia Porto

Vila Nova de Gaia is een deelgemeente van de stad Porto aan de zuidelijke oever van de rivier de Douro, die door Porto loopt. Vila Nova de Gaia is wereldberoemd om een goede reden. Het is het centrum van de befaamde portwijnen, het bekendste exportproduct van Portugal.

De voornaamste bezienswaardigheden van Vila Nova de Gaia zijn dan ook niet verrassend de Quinta’s van de Dourovallei en de portbrouwerijen. Quinta is de benaming voor een wijngaard die bestemd is voor port. Elke Quinta in de Dourovallei draagt een eigen naam. Enkele bekende namen zijn Quinta do Bomfim en Quinta Senhora da Ribeira. De portwijn zelf wordt geproduceerd uit druiven van verschillende wijngaarden. Daaraan dankt de wijn zijn specifieke en complexe smaak.

Voor toeristen loont het de moeite een boottocht te maken op de Douro. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm. De totale afstand van alle wijnranken samen zou meer dan vijfduizend kilometer bedragen. De wijngaarden zijn ook niet allemaal bestemd voor port. Slechts een klein gedeelte is erkend om port te mogen produceren. De vallei van Vila Nova de Gaia is erkend als Werelderfgoed door UNESCO.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vila Nova de Gaia Porto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Porto » Meer bezienswaardigheden in Porto » Alles over Porto