U bent hier: Bezienswaardigheden » Noorwegen » Oslo » Vigelandpark Oslo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vigelandpark Oslo

De Vigelandsanlegget of het Vigelandspark is de populairste bezienswaardigheid van de Noorse hoofdstad en een van de bekendste parken van Scandinavië. Het is een deel van het grotere Frognerpark dat gewijd is aan het werk van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Het Vigelandpark begon met een fontein die de beeldhouwer in 1907 maakte voor de stad Oslo. Later kreeg hij de opdracht om het Frognerpark te beginnen vullen met sculpturen van zijn hand. De kunstenaar maakte er zijn levenswerk van. Tot aan zijn dood in 1943 was elk beeld dat hij maakte voor het park bestemd.

Het Vigelandpark telt in totaal meer dan 200 beelden uit steen en brons. Vigeland liet zich in zijn werk vooral inspireren door de verschillende stadia in een mensenleven. Het hoogtepunt van dat werk is te zien op de zogenaamde Monoliet. Dat is een zuil van 17 meter hoog die bestaat uit meer dan honderd granieten figuren van mensen die op elkaar lijken te klimmen. Langs de trappen die naar de zuil leiden worden alle levensfasen van de mens voorgesteld. In het park is er ook een brug met in totaal 58 beelden die onder andere de volledige ontwikkeling van een embryo tot een kleuter laten zien. De cirkel van het leven is nog een andere groep beelden die zeker het bekijken waard is.

1 reactie op “Vigelandpark Oslo”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Porteman Marc zei:

dit is het mooiste park dat ik al gezien heb

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vigelandpark Oslo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden