U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Victory Monument Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Victory Monument Bangkok

Tegenwoordig is er niets meer aan de hand tussen Frankrijk en Thailand, maar er was ooit een tijd dat dit anders was. Het Victory Monument heeft zijn naam niet zomaar gekregen, toen Frankrijk en Thailand in het begin van de 20ste eeuw in conflict lagen werd er na de overwinning van Thailand een monument opgericht in de hoofdstad van het land.

In Bangkok werd de overwinning op Frankrijk door Thailand dan ook uitgebreid gevierd. De oorlog tussen Frankrijk en Thailand vormde een deel van de Tweede Wereldoorlog, Frankrijk wou van Thailand een kolonie maken. De Fransen moesten zich echter tevreden stellen met een groot verlies tegen Thailand.

Het Victory Monument werd opgericht om de Frans-Thaise oorlog nooit te vergeten en het vormt een symbool voor de vrijheid van Thailand en de hoofdstad van het land, Bangkok. Nadat de Thaise kant gewonnen had, was er nog steeds geen sprake van een wapenstilstand. Dankzij de invloed van Japan kwam er uiteindelijk een overleg en werd er terug vrede gesloten tussen de landen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Victory Monument Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok