U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Verzetsmuseum Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Verzetsmuseum Amsterdam

De Tweede Wereldoorlog is een jammere gebeurtenis in de geschiedenis, waar veel mensen gesneuveld zijn. Als eerbetoon naar deze mensen toe werd er in Amsterdam het Verzetsmuseum opgericht in 1984 in het synagogegebouw gelegen in de Lekstraat, zodat deze nooit zouden vergeten worden.

Het Verzetsmuseum laat de Tweede Wereldoorlog van een heel andere kant zien dan andere musea, dit museum toont het verhaal van het verzet tijdens de oorlog. Bij oorlog heb je dan ook maar 3 dingen die je kunt doen: verzetten, aanpassen of meedoen. Heel wat gebruiksvoorwerpen en andere spullen van het verzet in Nederland zijn tentoongesteld in het museum voor het publiek.

Naarmate het museum langer bestond kreeg het jaarlijks meer bezoekers, waardoor het tegen begin de jaren 90 met een ruimte te kort te maken kreeg. Daarom dat er meer budget werd vrijgemaakt om in 1999 een nieuw museum te openen met een nog grotere collectie. Veel mensen schonken het museum voorwerpen en foto’s van vroeger, die gebruikt worden om de collectie te vergroten. Tot de collectie van het verzetsmuseum behoren ook heel wat interviews van mensen die deel waren van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Verzetsmuseum Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam