U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Emmen » Veenpark openluchtmuseum Emmen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Veenpark openluchtmuseum Emmen

Het museum van het Veenpark is uniek onder de musea in Nederland, want het museum is een openluchtmuseum. Het ontstaan van het museum gaat terug tot 1966, men koos dit jaar om een museum te starten omdat de veenkolonie die er gelegen is toen 100 jaar bestond.

Bij het vieren van dit 100 jarig bestaan van de Bager Compascum veenkolonie werd er een tentoonstelling gegeven dit het verhaal vertelde van de kolonie. Men besloot om de informatie en de verhalen die deel uit maakten van de tentoonstelling te laten staan en verder aan te vullen.

Na 1966 heeft het openluchtmuseum van het Veenpark verschillende oude gereedschappen en werktuigen gekregen van mensen, hun collectie werd verder uitgebreid met oude woningen. Bij het bezoeken van het park kunnen de mensen zich even wanen in het oude veendorp ’t Aole Compas. Dit dorp bestond toen en dit is nu nog steeds te zien voor de bezoekers uit plaggenhutten, doordat het museum zoveel mogelijk probeert uit te beelden kunnen de bezoekers goed ervaren hoe het leven er in 1870 uit moet gezien hebben voor de bewoners van het dorp.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Veenpark openluchtmuseum Emmen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Emmen » Meer bezienswaardigheden in Emmen » Alles over Emmen