U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Vaticaanse Musea Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vaticaanse Musea Rome

De oorsprong van de Vaticaanse Musea in Rome is terug te vinden bij 2 pausen in de 18e eeuw, namelijk Clemens XIV en Pius VI. Zij waren de eerste die een verzameling van kunstwerken openbaar maakte aan het publiek om zo cultuur te promoten bij de gewone bevolking. Het Pio-Clementino Museum werd genoemd naar deze 2 pausen.

Meer en meer pausen voegden kunstwerken toe aan de al bestaande indrukwekkende verzameling kunst die tentoon werd gesteld in het Vaticaan. Tegenwoordig zijn er 13 museums en 14 Vaticaanse paleizen die deel uitmaken van de Vaticaanse Musea. De zalen en de gangen van deze gebouwen zijn schitterend versierd met marmer en fresco’s.

De museums van het Vaticaan zijn gescheiden en bevatten elk een unieke verzameling kunstwerken. Je vindt er onder andere het Egyptisch museum, het Etruskisch museum, de Vaticaanse Pinacotheek, het Vaticaans historisch museum, het Chiaramontimuseum en nog vele anderen.

Eén van de belangrijkste kunstwerken in het Vaticaanse Musea is de Sixtijnse kapel. Bezoekers kunnen er de beroemde plafondschildering van Michelangelo bewonderen. Daarnaast is er ook de Stanzes van Rafaël waar het werk van Rafaël en zijn leerlingen wordt tentoongesteld in vier privé-vertrekken van de vroegere paus Julius II.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vaticaanse Musea Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome