U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Van Gogh Museum Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum is een van de belangrijkste musea van Amsterdam. Zoals de naam al laat vermoeden is het museum volledig gewijd aan de beroemde Nederlandse schilder Vincent Van Gogh, die we vooral kennen als de kunstenaar uit de negentiende eeuw die zijn oor afsneed. Gemiddeld krijgt het museum bijna anderhalf miljoen bezoekers per jaar over de vloer.

Het Van Gogh Museum is gevestigd aan het Museumplein in het Zuid. Het werd opgericht in 1973 door de Vincent Van Gogh Stichting. Voordien was het een rijksmuseum. Het museum heeft een collectie van meer dan tweehonderd schilderijen van Vincent Van Gogh. De bekendste ervan zijn Zelfportret Voor De Ezel, Het Gele Huis, De Aardappeleters en Vincents Slaapkamer. Er zijn ook vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van zijn hand te bekijken. Van Gogh verzamelde ook Japanse prenten. Die stukken zijn ook in het museum ondergebracht.

Naast de collectie van Van Gogh zelf heeft het museum ook nog werk van andere beroemde kunstenaars, die in hun werk beïnvloed zijn door Van Gogh. Zo zijn er ook werken te zien van Claude Monet, Picasso en Gauguin.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Van Gogh Museum Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam