U bent hier: Bezienswaardigheden » Egypte » Luxor » Vallei der Koningen Luxor
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Vallei der Koningen Luxor

De Vallei der Koningen is een dal met begraafplaatsen van verscheidene farao’s uit de periode 1550 tot 1070 voor Christus. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden in Egypte. Er werden op deze plaats heel wat tomben teruggevonden van farao’s. De bekendste farao die in de Vallei der Koningen werd teruggevonden, is Toetanchamon. Howard Carter, een inspecteur-generaal van monumenten uit Egypte, heeft deze bekende farao gevonden in 1923.

Verscheidene graven, zoals dat van Seti I, werden in de oudheid geplunderd. Er werd geregeld geplunderd door de armere bevolking omdat de graven van de farao’s en adel vaak waren voorzien van heel wat luxegoederen. Er werd om deze reden dan ook geopteerd om de tombes in de vallei te begraven. Op deze manier werden ze beschermd van eventuele grafrovers.

Men kan de Vallei der Koningen opdelen in een oostelijk en een westelijk deel. Het oostelijke gedeelte is toegankelijk voor het publiek. Het westelijke gedeelte is niet openbaar gesteld en is alleen toegankelijk voor wetenschappers. Er is een vermoeden dat er in het westelijke gedeelte nog heel wat graven bevinden die nog niet ontdekt zijn. do steroids work

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Vallei der Koningen Luxor'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Luxor » Meer bezienswaardigheden in Luxor » Alles over Luxor