U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Drumnadrochit » Urquhart Castle Schotland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Urquhart Castle Schotland

Urquhart Castle is gelegen naast het bekende Loch Ness in Schotland en is niet ver verwijderd van het dorp Drumnadrochit. Ook al is het kasteel tegenwoordig een ruïne, in het Middeleeuwse Schotland was het één van de grootste vestigingen.

Het heeft een indrukwekkende structuur en is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op Loch Ness. Het is ook zeer dicht gelegen bij het kasteel waar de meeste Loch Ness- Monster waarnemingen worden gedaan.

Het is niet bekend wanneer het kasteel exact werd gebouwd, maar uit gegevens blijkt dat het kasteel rond de 13e eeuw ontstond. Het gebied was eigendom van de Durward familie en het is waarschijnlijk dat zij de bouwers zijn van het kasteel. Het kasteel werd grotendeels verwoest in het jaar 1692 door Williamite troepen die het kasteel beschermden tegen de Jacobite krachten. De bedoeling was dat het kasteel niet in handen kwam van het Jacobite bolwerk. Dit doel werd volledig bereikt door het kasteel niet te onderhouden en te laten als een ruïne. Latere plundering van de stenen voor de lokale bevolking en verder natuurlijk verval, bracht het kasteel meer tot een ruïne.

Historic Scotland doet er alles aan om deze ruïne te behouden en openbaar te stellen voor het publiek. Het is het 3e drukst bezochte  plaats. Historic Scotland heeft een groot project gestart om een bezoekerscentrum te bouwen en de parkeerplaats aan het kasteel te verbeteren. In het bezoekerscentrum kan de hele geschiedenis van het kasteel bezichtigd worden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Urquhart Castle Schotland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden