U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Université d’Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Universite d'Avignon

Université d’Avignon

Nu is een degelijke opleiding belangrijk, maar ook vroeger was een goede opleiding genoten hebben één van de belangrijkste toekomstmogelijkheden. Vroeger was dit enkel mogelijk aan de universiteiten, de Universiteit van Avignon gaat een hele tijd terug in de geschiedenis. Hij werd gesticht in het begin van de 14de eeuw, in die tijd was het zo dat de universiteiten meestal werden beheerd door de Kerk.

Universite d'Avignon

© Flickr.com

De Universiteit van Avignon werd gesticht door Paus Bonifatius VIII, hij was een paus die het vrij belangrijk vond om kennis te verspreiden. Daarom dat hij er dan ook zijn levensdoel van maakte om universiteiten in het leven te roepen. In het begin dat de universiteit bestond, was deze nog vrij klein.

Het was pas in de 15de eeuw toen Avignon een belangrijke stad werd voor het Christendom dat de universiteit meer studenten kreeg. Niet enkel kreeg de universiteit meer studenten, maar er werd ook een groter aanbod van opleidingen aangeboden voor de studenten. In die tijd was het immers een hele eer om te mogen of kunnen verder studeren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Université d’Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon