U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Union Square New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Union Square New York

Union Square is een must see als u een tripje hebt geboekt naar New York, in de omgeving van dit punt bevinden er zich verschillende belangrijke historische gebouwen die elk stuk voor stuk een interessante geschiedenis hebben die vaak terug gaat tot in de tijd dat New York gesticht werd.

Het Avenue South to Fourth Avenue park is ook gelegen in deze buurt een is een mooi stukje groen tussen de soms grote en somber ogende gebouwen in New York. Dit park ligt er altijd net bij en staat onder het toezicht van de het departement van de stad New York die verantwoordelijk is voor recreatie en de parken in het algemeen doorheen de stad.

U zou misschien denken dat de naam Union Square iets te maken heeft met de Federal Union en de labor unions, maar met geen van de beide heeft deze plaats iets te maken. Soms wordt er wel eens anders gedacht, maar het tegendeel is waar. Centraal op het plein werd er in 1856 een standbeeld geplaatst ter ere van George Washington en de bijdrage die hij heeft gegeven toen de Verenigde Staten ontstond.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Union Square New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York