U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Blankenberge » Uitkerkse Polder Blankenberge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Uitkerkse Polder Blankenberge

De Uitkerkse Polder is een natuurreservaat dat beschikt over een groot gebied waar er wordt toegezien op de verdere uitbouw van een weidereservaat om op deze manier de weidevogels een thuis te kunnen geven waar ze kunnen broeden. Het reservaat bestaat sinds 1991 en is sindsdien groter en groter geworden, door het steeds bemesten van de gronden had dit gebied veel van zijn kwaliteit verloren en was het bijzonder moeilijk geworden voor de vogels om een thuis te vinden.

Wie houdt van een frisse adem en de wijde natuur wil intrekken moet gegarandeerd de Uitkerkse Polder in de agenda plaatsen. Zoals voor wandelaars als voor fietsliefhebbers is het een aanrader om deze streek van België te verkennen. U kunt niet enkel genieten van de poldergraslanden, maar ook een weidevogel proberen spotten.

Door de inzet van het natuurreservaat de Uitkerkse Polder zijn er in dit gebied de laatste jaren meer en meer weidevogels te vinden die kunnen broeden zoals de Kluut en de Tureluur. Deze vogels hebben hun weg teruggevonden naar een natuurlijke biotoop waar ze kunnen leven.  Het reservaat wil er zich verder blijven voor inzetten om de weidevogelpopulatie te behouden in dit gebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Uitkerkse Polder Blankenberge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden