U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Tzisdarakis Moskee Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tzisdarakis Moskee Athene

Monastiráki ligt in het centrum van de stad Athene en is de plaats waar de Tzisdarakis Moskee gelegen is, op het plein zijn er niet enkel gezellige restaurants maar ook meer dan genoeg terrasjes waar u even rustig kunt genieten van het prachtige Monastiráki plein. Naast de Tzisdarakis Moskee zijn er ook nog andere aanraders die u zeker moet gedaan hebben als u in de buurt van het Monastiráki plein bent, aan de oostelijke kant van het plein ligt de Ermou winkelstraat.

De Tzisdarakis moskee is niet het oudste gebouw dat rond het plein staat, ergens in de 18de eeuw werden er plannen gemaakt door het Ottomaanse regime om een moskee te bouwen. In 1758 begonnen de werken om de moskee te bouwen, nadat Athene bevrijd was van de vijand was de moskee niet langer een religieus gebouw. Het kreeg een heel andere functie en deed na de bevrijding dienst als museum.

De Tzisdarakis moskee heeft tegenwoordig een aantal winkels op de onderste verdieping waar er leuke souvenirs te koop zijn. De meeste inwoners van Athene noemen de moskee de Tzami.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tzisdarakis Moskee Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene