U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Passendale » Tyne Cote Cemetery Passendale
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tyne Cote Cemetery Passendale

De naam Passendale is bij veel mensen gekend door de Derde Slag die plaatsvond in Ieper. Passendale is de naam die de Britten aan het dorpje gaven, waarmee de Britten willen duidelijk maken dat dit een plek van lijden is geweest voor de plaatselijke bevolking die in 1917 in Passendale woonde.

De Derde Slag eiste een hoge tol, bij het binnenkomen van de Britse militaire begraafplaats Tyne Cote Cemetery wordt duidelijk hoeveel slachtoffers de Derde Slag wel niet heeft gemaakt. Achteraan het terrein van Tyne Cote Cemetery staat er een hoge muur waar er vele namen op gegrift werden, dit zijn de namen van de vermiste soldaten die niet werden gevonden. De muur werd gebouwd zodat hun namen en de dappere daden die ze hebben gedaan nooit zouden vergeten worden. Niet enkel op deze muur maar ook op de Menenpoort zijn er namen gegrift van vermiste soldaten die gestreden hebben in Ieper en omgeving

Sinds 2007 heeft het Tyne Cote Cemetery een nieuw bezoekerscentrum waar u als bezoeker meer info krijgt over de Slag en de persoonlijke verhalen van de mensen die hebben gestreden in de Derde Slag.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tyne Cote Cemetery Passendale'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden