U bent hier: Bezienswaardigheden » Noorwegen » Trondheim » Trondheimfjord Trondheim
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Trondheimfjord Trondheim

De Trondheimfjord is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van Trondheim. Het is met een lengte van 130 kilometer de op twee na langste fjord van Noorwegen. De Trondheimfjord strekt zich uit van Steinkjer in het noorden tot in Ørland, waar de fjord uitmondt in de Noorse Zee.

De Trondheimfjord haalt een maximale diepte van meer dan zeshonderd meter. De fjord telt verschillende eilanden, waaronder Munkholmen, dat slechts een steenworp verwijderd is van de haven van Trondheim. Het eilandje typeert zich door zijn bekende vuurtoren. Grotere eilanden in de fjord zijn Tautra en Ytterøy. De fjord is ook bekend door de diepzeekoralen nabij Trondheim. Het is ook de fjord met de grootste biodiversiteit, maar liefst 90 vissoorten zouden de fjord bevolken waaronder een grote hoeveelheid van de bekende Noorse zalmen.

De fjord is al sinds de tijd van de Vikingen een belangrijke waterweg, dat heeft vooral te maken met het feit dat de fjord grotendeels ijsvrij blijft in de winter. Enkel een klein gebied in het noorden, Verrasundet, vriest occassioneel volledig dicht. Het schiereiland Fosen zit daar voor veel tussen. Fosen is een bergachtig gebied dat de koude kustwind voldoende afzwakt, waardoor de temperatuur in de fjord het hele jaar door iets hoger ligt dan elders langs de kust.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Trondheimfjord Trondheim'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden