U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Trinity Church New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Trinity Church New York

Trinity Church is gelegen in de buurt van Broadway Street, de kerk die er nu staat is niet de eerste kerk die er gebouwd werd. Voor de bouw van de Trinity Church zoals u die nu kunt bezoeken, hebben er namelijk nog 2 andere religieuze gebouwen gestaan. De eerste kerk werd er gesticht in 1698, maar op het einde van de 18de eeuw woedde er een grote brand in de kerk die het gebouw helemaal vernietigde. De volgende kerk was voltooid in 1790 maar heeft er niet lang gestaan doordat een deel van het gebouw het begaf door extreme weersomstandigheden.

Begin de 19de eeuw begonnen de werken voor de nu huidige Trinity Church, toen deze klaar was kon men van op de toren van het gebouw in de wijde omgeving kijken. Toen waren er nog helemaal geen wolkenkrabbers en moet dit zowat het hoogste gebouw geweest zijn in de omgeving van het toenmalige New York.

Als u de Trinity Church plant te bezoeken zal u bij het binnenstappen merken dat ook hier ter ere van de slachtoffers van 9/11 iets werd gedaan. Op de deuren van de kerk zijn er teksten aangebracht om de slachtoffers van de aanslagen te herdenken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Trinity Church New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York