U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Tribute Center New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tribute Center New York

De aanslagen van 11/9 zal niemand vergeten, in New York werden toen de Twin Towers vernietigd door terroristische aanslagen. In de jaren die daarna volgden bleef het terrein er stil bijliggen ter nagedachtenis voor de vele slachtoffers van de aanslagen.

Tegenwoordig staat er een nieuwe toren, de ‘Freedom Tower’ genoemd. In tegenstelling tot de architecten van de Twin Towers gingen de architecten voor het ontwerp van 1 toren. Ondanks het feit dat er nu op Ground Zero een nieuwe toren staat, zullen de slachtoffers nooit vergeten worden. Ter ere van hen werd er in 2006 het Tribute Center opgericht, in dit museum wordt u vaak rondgeleid door mensen die de aanslagen zelf hebben meegemaakt of die er iemand dierbaar hebben verloren.

In het Tribute Center wordt er op een respectvolle manier naar de slachtoffers toe, zaken rond de aanslagen tentoongesteld. Als u tijdens de rondleiding bij de herdenkingsmuren komt met foto’s van alle slachtoffers wordt u daar even heel stil van. Verder worden er overgebleven brokstukken van de Twin Towers tentoongesteld en heeft men een reconstructie op schaalmodel gemaakt van de aanslagen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tribute Center New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York