U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Trevifontein Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Trevifontein Rome

De Trevifontein of Fontana di Trevi is de bekendste fontein in Rome en werd getekend door Bernini, een Italiaanse architect en beeldhouwer. 50 jaar later werd het ontwerp van de fontein gebouwd door de architect Nicola Salvi. De Trevifontein werd gebouwd op de achtergevel van het gebouw Palazzo Poli. De naam ‘Trevi’ slaat op ‘tre via’, wat drie wegen betekent. Er kwamen vroeger namelijk drie wegen uit op deze bekende fontein.

Er kunnen verschillende personages onderscheiden worden op de Trevifontein. De centrale figuur op de fontein is Neptunus, god van de zee. Hij staat afgebeeld op een schelpvormige strijdwagen dat getrokken wordt door twee gevleugelde paarden. Elk paard wordt vergezeld door een triton, een jonge zeegod. Opmerkelijk aan de paarden is dat het paard aan de linkerkant steigert en onrustig is, terwijl het andere paard gehoorzaam en rustig is. Deze twee paarden symboliseren de stemmingen van de zee. In de twee nissen links en rechts van de fontein staan standbeelden die symboliserend zijn voor overvloed en gezondheid.

Over de Trevifontein bestaat een mythe in Rome. Wanneer men de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rug naar de fontein een muntje met de rechterhand in de fontein gooit met de woorden: “Arrivederci Roma, tuam gratiam volo, in Tiberim acqua tua fluit”, wordt de terugkeer naar Rome gegarandeerd. Een ander geloof zegt dat het werpen van twee muntjes in de fontein, zou zorgen dat je de liefde zal vinden in de eeuwige Stad. Drie muntjes zal leiden tot een huwelijk of een scheiding.

De Trevifontein is het decor geweest van talrijke beroemde films zoals ‘When in Rome’ en ‘La Dolce Vita’.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Trevifontein Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome