U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Trafalgar Square Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Trafalgar Square Londen

Het Trafalgar Square in Londen is één van de bekendste pleinen in de wereld. Het plein wordt vaak gebruikt voor heel wat evenementen zoals St Patrick’s Day, Koninklijke huwelijken, etc. .

Er zijn heel wat sculpturen op dit plein te bezichtigen. In het midden staat de Nelson’s Column. Deze zuil staat op het plein ter ere van Nelson Horatio die de slag van Trafalgar heeft gewonnen. Rondom dit herdenkingsteken staan vier bronzen leeuwen.  Verder staan er rond het plein nog vier sokkels waarvan één sokkel geen beeld draagt door financiële redenen in het verleden. Tegenwoordig wordt deze lege sokkel gebruikt voor demonstraties.

De benaming Trafalgar Square verwijst naar de slag van Trafalgar die plaats vond in 1805. Oorspronkelijk ging het plein ‘King William the Fourth’s Square’ heten, maar de architect George Ledwell Taylor opteerde voor Trafalgar Square.

In het verleden bevonden er zich op het plein heel wat duiven. De bezoekers kochten eten om deze dieren te voederen. Natuurlijk brachten deze duiven heel wat problemen, de beelden op het plein werden erg bevuild. Daarom werden er acties ondernomen om het voederen te stoppen en het aantal duiven zo te verminderen. Tegenwoordig is het aantal duiven fors teruggedrongen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Trafalgar Square Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen