U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Tower Of London
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tower Of London

De Tower Of London of simpelweg de Tower aan de oever van de Theems is een van de bekendste gebouwencomplexen ter wereld. Het oorspronkelijke fort heeft door de eeuwen heen veel verschillende functies gehad. Van koninklijk paleis tot staatsgevangenis en museum.

De eerste Tower werd al opgetrokken in de elfde eeuw in opdracht van William The Conqueror of Willem de Veroveraar. De Tower was bedoeld als een fort om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Normandische legers. Door de eeuwen heen zou het fort uitgebreid worden tot een gigantisch gebouwencomplex.

De Tower haalde vooral de geschiedenisboeken als een beroemde gevangenis. Onder andere Queen Elisabeth I is er ooit in opgesloten. De laatste bekende gevangene in de Tower was de Duitse nazileider Rudolf Hess. De Tower was ook de plaats waar vroeger executies plaatsvonden. Vandaag is het een toeristische attractie en heeft het de Britse kroonjuwelen als grootste bezienswaardigheid.

Net zoals enkele andere monumenten in Londen heeft ook de Tower zijn eigen speciale wachters, de Yeomen Warders of Beefeaters. Vroeger waren zij de bewakers van de Tower, nu fungeren ze eerder als gids in traditionele klederdracht voor de vele toeristen. Om Yeomen Warder te worden moet men 22 jaar onberispelijke legerdienst achter de rug hebben. De naam Beefeater komt uit de tijd dat de Yeomen Warders de maaltijden van koningen moesten voorproeven. In die tijd werd vooral vlees gegeten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tower Of London'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen