U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Tour Phillipe Le Bel Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Tour Phillipe Le Bel

Tour Phillipe Le Bel Avignon

Filips de Schone was de laatste man die regeerde over de Nederlanden, hij stond aan het hoofd van het huis van Bourgondië en was een belangrijk edelman. Hij was het die de opdracht gaf een toren te bouwen die gelegen was aan de rivier de Rhône. Op het eind van de 13de eeuw werd dit idee van Filips de Schone dan ook in realiteit omgezet.

Tour Phillipe Le Bel

© commons.wikimedia.org

Voordat de toren van Filips de Schone was gebouwd, kwam er ter hoogte van deze plaats een belangrijke brug. Dit was de Pont Saint Bénezet. De toren is opgenomen en geclassificeerd in de lijst met historische monumenten. Het gebouw is dan ook beschermd en er wordt veel moeite gedaan door de stad Avignon om de toren in een zo goed mogelijke staat te bewaren.

Ongeveer 100 jaar nadat de toren van Filips de Schone tot stand kwam, werd er vastgesteld dat de toren dringend toe was aan reparaties. Nadat de reparaties achter de rug waren, werd er beslist om aan de toren extra versiering aan te brengen. De extra versiering hield in dat er een verdieping voorzien werd in gotische stijl.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tour Phillipe Le Bel Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon