U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Tour Montparnasse Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tour Montparnasse Parijs

Tour Montparnasse is een hoge wolkenkrabber in het hartje van Parijs, van op dit gebouw is er een magnifiek uitzicht over de stad. Op zonnige dagen kan er zelfs 40 kilometer ver gekeken worden, bij goed weer is het dan ook een aanrader een kijkje te nemen op het dak van deze wolkenkrabber en rustig te ontspannen. Het bouwen van de wolkenkrabber heeft in totaal 4 jaar geduurd en leverde een prachtig geheel op.

De Tour Montparnasse is een groot gebouw en beschikt niet enkel over een groot terras met een prachtig uitzicht, maar ook over een restaurant, een kleine bioscoop en een expositieruimte waar er geregeld nieuwe exposities te bewonderen zijn van bekende en onbekende kunstenaars. De rest van het gebouw doet dienst als kantoorruimte die bedrijven kunnen huren.

Tot 2009 mocht de Tour Montparnasse zich bovenaan het lijstje van hoogste wolkenkrabbers plaatsen van Frankrijk, na 2009 werd de nummer 1 ingenomen door een nieuw gebouw, namelijk de Tour First. Dit gebouw meet 225 meter zonder antenne en wint daarmee van de Tour Montparnasse die 210 meter is.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tour Montparnasse Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs