U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Sevilla » Torre del Oro Sevilla
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Torre del Oro Sevilla

De Torre del Oro is gevestigd in de Spaanse stad Sevilla. De Nederlandse benaming is de ‘Gouden Toren’. Het is een twaalfhoekige militaire wachttoren en werd gebouwd door de Almohaden dynastie om de toegang via de Guadalquivir rivier te bewaken.

De Torre del Oro werd gebouwd in de 13de eeuw. Oorspronkelijk werd deze toren gebruikt als gevangenis gedurende de Middeleeuwen en als plaats waar edele metalen werden beschermd die afkomstig waren van de vloot van India. Deze laatste is een mogelijke verwijzing naar de benaming van de toren.

De laatste twee eeuwen werd de Torre del Oro bedreigd omdat de straat naast de toren breder gemaakt moest worden. Er werd dus geopteerd om de toren af te breken, maar dit botste tegen hevige tegenstand van de lokale bevolking. Het idee om de toren te vernietigen werd dus geschrapt.

Vandaag de dag is de toren helemaal hersteld en opengesteld voor het publiek. Er is een marine museum gevestigd met brieven, gravures, instrumenten, modellen en historische documenten. Het museum (Museo Naval de Sevilla) toont de bezoeker de maritieme geschiedenis van Sevilla en het belang van de rivier.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Torre del Oro Sevilla'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sevilla » Meer bezienswaardigheden in Sevilla » Alles over Sevilla