U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Pisa » Toren van Pisa
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Toren van Pisa

De scheve toren in het Italiaanse Pisa is een van de beroemdste monumenten ter wereld. Het is een apart gebouwde klokkentoren uit de 14e eeuw die hoort bij de kathedraal “Duomo di Pisa”.

De toren van Pisa dankt zijn grote bekendheid aan het feit dat hij scheef staat. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om een scheve toren te bouwen. Door constructiefouten en doordat het bouwen van de toren zo lang duurde, in totaal net geen 200 jaar, en het bouwproces enkele keren voor heel lange tijd stillag, zakte de toren scheef in de grond. De toren werd uiteindelijk afgewerkt met enkele aanpassingen die de hellingsgraad moesten verminderen.

In de jaren ’90 werd de toren gesloten voor restauratie omdat hij dreigde om te vallen. In 2001 werd hij opnieuw geopend voor het grote publiek. Momenteel heeft de toren een stabiele overhelling van 4 meter en zou er de komende eeuwen geen gevaar meer moeten zijn. Het is vandaag technisch mogelijk om de toren volledig recht te trekken, maar daar ziet men voorlopig vanaf omdat de scheve toren een belangrijk toeristisch en cultureel symbool is.

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het stadje Pisa. De foto waarop iemand zogezegd probeert om de toren recht te duwen, is een bekend plaatje in heel wat vakantiealbums.

3 reacties op “Toren van Pisa”

Er zijn 2 positieve reacties gegeven

Samsop zei:

De toren van Pisa is super cool!!!

Shelly zei:

Het is echt super om in een scheve toren te staan.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Hij staat inderdaad echt wel scheef de toren. Leuk om eens te zien maar Pisa heeft verder weinig om handen. Goed als daguitstap binnen een vakantie in Toscane.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Toren van Pisa'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Pisa » Meer bezienswaardigheden in Pisa » Alles over Pisa