U bent hier: Bezienswaardigheden » Nieuw-Zeeland » Tongariri National Park Nieuw-Zeeland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tongariri National Park Nieuw-Zeeland

Het Tongariri National Park is het oudste nationale park in Nieuw-Zeeland, gelegen in het centrum van Noord-Eiland. Het park is erkend door het UNESCO als één van de 28 gemengde culturele en natuurlijke ‘World Heritage Sites’.

Tongariri was het vierde nationale park in de wereld. De vulkanische actieve bergen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro bevinden zich in het park. Tongariri beslaat ongeveer 795.98 vierkante kilometer.

Het klimaat in het Tongariri National Park ligt in de gematigde zone, net zoals de rest van Nieuw-Zeeland. In het park bevinden zich 56 belangrijke soorten vogels, zoals de Noordereiland bruine kiwi, de blauwe eend etc. het park beschikt over de enige 2 inheemse zoogdieren van Nieuw-Zeeland, namelijk de korte en lange staart vleermuis. Het wemelt er ook van insecten,  katten, konijnen, hazen, edelherten etc.

De belangrijkste activiteiten voor bezoekers in het park zijn wandelen en klimmen in de zomer en skiën en snowboarden in de winter. Er is ook gelegenheid voor jacht, sportvissen, mountainbiken, raften, paardrijden etc.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tongariri National Park Nieuw-Zeeland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Nieuw-Zeeland » Meer bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland » Alles over Nieuw-Zeeland