U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Basel » Tinguely Fontein Bazel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Tinguely Fontein

Tinguely Fontein Bazel

In Bazel valt er niet enkel veel te beleven op vlak van cultuur maar ook op vlak van kunst. Zo is er de Tinguely Fontein die de stad bekend heeft gemaakt in de kunstwereld. De fontein werd gedeeltelijk versierd door Jean Tinguely. Hij is een gekend kunstenaar die afkomstig is uit Bazel, tot op de dag van vandaag woont de kunstenaar nog steeds in Bazel.

Tinguely Fontein

© Wikipedia.org

Kunst is altijd mooi en uniek, maar de Tinguely Fontein is toch wel heel uniek. Deze fontein behoort namelijk tot de bewegende kunst. Tijdens de zomer wordt de fontein door vele toeristen bezocht. Deze bezienswaardigheid is eenvoudig te bereiken met de wagen en met het openbaar vervoer.

Jean Tinguely kwam in 1977 op het idee om een kunstproject te ontwerpen met mechanische componenten, hiervoor zocht hij inspiratie in de mechanica en opteerde hij voor bewegende mechanische machines. De meeste beelden die in musea terug te vinden zijn of op stadspleinen bewegen niet, de beelden van de Tinguely fontein daarentegen bewegen constant. Terwijl de beelden bewegen wordt er water rond de fontein gespoten door de beelden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tinguely Fontein Bazel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Basel » Meer bezienswaardigheden in Basel » Alles over Basel