U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Times Square New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Times Square New York

Times Square is een enorm drukke kruising van Broadway en Seventh Avenue in New York, de grootste stad van de Verenigde Staten. Times Square heette vroeger Langacre Square, maar die naam werd begin twintigste eeuw veranderd omdat The New York Times er zijn hoofdzetel gevestigd had.

Times Square ligt in het centrum van het Theatre District, beter bekend als Broadway. Broadway is het walhalla voor musicalliefhebbers, pik er zeker eentje mee als je de kans hebt! Het is gemakkelijk om een ticket te kopen op dezelfde avond als de voorstelling, de prijs zal dan lager zijn, maar voor de echt grote voorstellingen reserveer je best.

Hoewel Times Square niet echt een bezienswaardigheid is, trekt het knooppunt toch enorm veel toeristen, de lichtreclames zijn gigantisch. Times Square is de enige plaats in New York waar huurders verplicht zijn om lichtreclame op hun gevels te voeren.

Op elke Nieuwjaarsavond verzamelen duizenden New Yorkers op Times Square om Nieuwjaar te vieren. Om middernacht laat men een grote bal vallen, die luidt dan het begin van het nieuwe jaar in. Dit fenomeen wordt ook wel de “ball drop” genoemd.

Times Square is een plek die zeker niet mag ontbreken op je lijstje als je New York gaat bezoeken!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Times Square New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York