U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » Ushuaia » Tierra del Fuego en Ushuaia
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tierra del Fuego en Ushuaia

Vuurland zijn een groep van eilanden, die hun naam niet zomaar voor niets gekregen hebben. Vele jaren terug ergens tussen 1500 en 1521 werd deze eilandengroep ontdekt door Ferdinand Magellaan. Op de avond dat hij voorbij een van de eilanden voer, nam hij verschillende grote vuren waar verspreid over één van de eilanden van de Vuurland eilandengroep. Door deze vuren werd de naam Vuurland gekozen. Magellaan was dan ook de eerste Europeaan die met de oorspronkelijke bewoners, de Yahgan, in contact kwam.

Vuurland staat in het Spaans bekend als Tierra del Fuego en is een archipel bestaande uit een groot hoofdeiland en nog andere kleine eilandjes. Het maakt zowel deel uit van Argentinië als Chili die het westelijk deel kreeg toegewezen in 1881, door de ligging van de eilanden groep is het het meeste zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. De mooiste zaken die te bewonderen zijn bevinden zich op het zuidelijk gedeelte, Ushuaia.

In Ushuaia kunnen skiliefhebbers genieten van hun favoriete sport, op vlak van natuur valt er ook heel wat te ontdekken. Wie verschillende vogelsoorten wil ontdekken moet zich aan een wandeling wagen langs het Beaglekanaal. De bevolking van Ushuaia leeft voor het grootste deel van de vis die ze dagelijks vangen en van de vele toeristen die jaarlijks de stad komen bezoeken. Het Museo del Fin del Mundo, wat letterlijk vertaald het einde van de wereld betekent is een echte aanrader om te bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tierra del Fuego en Ushuaia'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden